Over Mary Faber

Oprichtster Mary Faber zet zich al jaren in om de patiënt met kanker even weer cliënt te laten zijn.

Huidbehandelingen voor cliënten met kanker vereisen een professionele en specialistische aanpak, daar is specifieke kennis en kunde voor nodig over diverse disciplines.


De medische behandelingen kunnen een grote impact hebben op de cliënt, zowel fysiek als psychisch. Het traject is zeer zwaar waarbij ook de uiterlijke veranderingen een grote wissel trekken.


Verlies van haren door chemotherapie, bestraling of andere zware therapieën geven  vaak een verlies van zelfvertrouwen. Het uiterlijk weerspiegelt het ziekzijn naar de buitenwereld wat kan leiden tot ongewenste reacties. 


De veranderingen in de huid zijn vaak  moeilijk te accepteren, naast alle problemen die de behandelingen met zich mee brengen.  

Vanuit het werkveld kwamen zoveel signalen dat er een grote behoefte was aan deze specifieke kennis, waarop Mary Faber een aantal jaren geleden besloot een specialisatie te ontwikkelen, en betrok daarbij professionele trainers.

Als oncologische geschoolde schoonheidsspecialisten wil ik de cliënt ondersteunen op gebied van uiterlijke verzorging.


De specialisatie behandelt diverse aspecten van het  verzorgen van de huid tijdens en na de medische behandelingen die de cliënt ondergaat. De aandacht ligt hier op zowel fysiek als psychisch gebied.


Daarnaast komen ook camouflage, make-up, haarverzorging, nagelverzorging en een aangepaste massage aan bod.


De beleving van de patiënt staat voorop, namelijk hem/haar even weer gewoon een cliënt te laten zijn!


Welke behandelingen er mogelijk zijn is geheel persoons- en situatie gebonden.


De oncologisch geschoolde schoonheidsspecialist is getraind in het verantwoord verzorgen van de huid van de cliënt met kanker, in welke vorm dan ook.


Mary Faber is werkzaam bij Viore, een centrum voor iedereen die leeft met kanker en hun naasten. Hier biedt ze uiterlijke verzorging en massages aan. 


Voor meer informatie over Mary's werk, en het volgen van trainingen, ga naar: maryfaber.nl"Het is heerlijk dat het nu om jou gaat. Dan is een hoofdbehandeling zo lekker ontspannend."


 - Marian, cliënt met kanker